Щедрият вторник 2020: Коледни подаръци стигат до уязвими деца в Карловско

Автор: Plovdiv Now 5946
Щедрият вторник 2020: Коледни подаръци стигат до уязвими деца в Карловско

Читалището в Столетово се включва в #ЩедриятВторник 2020 с дарителска кампания за Коледа

Кампанията разчита на хора, които вземат присърце каузата да спомогнат за благата мисия на Дядо Коледа - тази година да осигури играчка за Коледа на деца в нужда от няколко населени места в Община Карлово. „Коледен подарък от сърце за всяко дете“ може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и чрез ДМС с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DAR.

Кампанията предвижда събиране на средства в размер на 1500 лв. за закупуване на играчки, които ще бъдат опаковани като красиви коледни подаръци, за да достигнат до 55 деца в нужда в навечерието на Коледа. Това са деца от уязвими социални групи, до 10-годишна възраст, от селата  Столетово, Куртово, Горни Домлян и Бегунци. За тях коледният подарък често остава една неосъществена мечта. Можете да подкрепите кампанията като дарите онлайн на Платформата.бг на „Коледен подарък от сърце за всяко дете“ или като изпратите дарителски SMS с текст DMS DAR на номер 17777.

През 2020 г. #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация Bcause, която дори в годината, превзета от пандемия, не спира да подкрепя организациите в техните мисии да се грижат за най-уязвимите хора от обществото. НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“ с. Столетово е избранио за участие в Акселератор #ЩедриятВторник за мотивирани организации, които искат да се обърнат към дарителите и заедно да променят своите общности и среда.

Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен на тези, които биха желали анонимност. Тази Коледа може да бъде различна, защото с общи усилия можем да осигурим любима коледна играчка и да стоплим много детски сърца!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина