Семейство от Карлово дари последно поколение кувьоз на пловдивска АГ болница

Автор: Plovdiv Now 23098
Семейство от Карлово дари последно поколение кувьоз на пловдивска АГ болница

Таня и Ненко Трифонови от Карлово подариха на пловдивската АГ болницата "Селена" последно поколение кувьоз за лечение на бебета, родени недоносени. Никол е третото дете на семейството Трифонови. И тя, както и по-големите деца в семейството, се е родила в болница „Селена“, но за разлика от тях - по спешност на 7 март с тегло едва 1400 грама. Повече от месец е отнело спечелването на битката за живота й в неонатологичното отделение. 

Ето какво казват от болницата по повод дарението, публикувано на фейсбук страницата:

Благодарим, семейство Трифонови!

Това е един от онези жестове, които създават чувството на топлина на мястото на слънчевия сплит. Които стягат гърлото ти от желание да заплачеш от радост, умиление, вълнение и гордост едновременно. Защото е жест на признателност и жест на надежда. Жест, който идва навреме, за да ни напомни, че във времена, когато светът е изправен пред медицинско предизвикателство, има едни хора, които негласно спасяват живот всеки ден. Невръстен живот, току-що роден, живот, който е нашето бъдеще. Едни хора, които прекарват до кувьозите денонощия и дават сърцата си, за да оцелее и това бебе. Това са неонатолозите.

Има и едни хора с големи сърца. Които помагат просто защото смятат, че е важно. Защото вярват в бъдещето и искат да дадат надежда на повече хора, да сбъднат нечия мечта. Не само във време на криза, а всеки ден. Хора, които знаят, че няма по-трудна битка от битката за живота на детето ти. Такива са Таня и Ненко Трифонови, които решиха да дарят на болницата ни последно поколение супер модерен кувьоз. Още един помощник ще се включи в борбата за лечение на бебета с тегло под един килограм в нашата болница. Благодарим им от сърце!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина