Съветниците гласуваха: Карлово тегли заем от държавата за пътя към Дъбене и Войнягово

Автор: Plovdiv Now 6302
Съветниците гласуваха: Карлово тегли заем от държавата за пътя към Дъбене и Войнягово
На извънредна сесия вчера общинските съветници на Карлово приеха предложението на кмета да бъде изтеглен безлихвен заем от държавния бюджет за финансиране на разходи по одобрения проект „Реконструкция на отсечка от общински път Карлово – Дъбене – Войнягово“.
 
Заемът ще бъде върнат след получаване на окончателното плащане по договора за проекта от Държавен фонд „Земеделие“, подмярка 7.2 на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.
 
Мирослав Теповски от ГЕРБ положи клетва на сесията като общински съветник на мястото на Розалин Петков, който напусна Общинския съвет, след като пое ръководството на „Свободна зона“ АД в Пловдив. Смяната доведе до промени в ръководството на постоянните комисии. ПК „Стопанска и инвестиционна дейност и разпореждане и управление на общинско имущество“ ще се ръководи от Сребра Атанасова, а начело на ПК „Противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество“ бе избран Иван Иванов.
  
Общинските съветници дадоха съгласие и по последната точка - кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов да свика Общо събрание на „Карловогаз“ ООД, на което да бъде избран нов управител на дружеството.
 
   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина