Сърцати младежи зарадваха с рози 20 жени в Карловско, доброто продължава и през лятото

Автор: Plovdiv Now 4925
Сърцати младежи зарадваха с рози 20 жени в Карловско, доброто продължава и през лятото

Сърцати доброволци от Младежкия информационен център в Карлово посетиха до момента 20 самотноживеещи жени от Карлово, Баня и селата Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан.

Младите хора се включиха в националната кампания „От нас зависи“ на гражданско обединение „РавниБГ“. То включва 30 организации, които работят в различни сфери, обединени от каузата за равни права и социално включване на уязвими групи.

Фокусът на акцията е да се окаже помощ на жени в периода на криза. Младежите посещават дамите и им носят основни хранителни продукти, маски и дезинфектанти. Разговарят по теми като равнопоставеност на половете, домашно насилие, женски права и социално включване, както и за житейския опит изобщо.

Всяка от жените има своята история - някой са вдовици от над 15-20 години, други са останали сами от скоро, самотни майки са или се грижат за възрастни родители. Дамите споделиха с младежите за трудностите, с които се сблъскват ежедневно, особено по време на пандемията с COVID-19. От други научиха колко по-щастливи са, че живеят на село.

Припомняме, че кампанията е и под мотото „От нас зависи да сме РОЗИ - равни, обединени, загрижени и информирани“. Символично младежите подаряват на жените красиви рози, за да внесат красота, надежда и радост в домовете им.

Като обобщение на акцията всички младежи ще се съберат, за да обсъдят емоциите, преживяното и наученото от срещите. През задаващата се  ваканцията младежите ще продължат да помагат на жени в нужда. 

Източник: Младежки информационен център - Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина