Само за един ден: Две катастрофи станаха в Карлово

Автор: Plovdiv Now 42593
Само за един ден: Две катастрофи станаха в Карлово

Две катастрофи са станали в Карловско през последното денонощие.

76-годишен мъж е отнел предимство на друг водач и е предизвикал неприятен инцидент вчера на кръстовището между „Ген. Заимов“ и ул. „Христо Ботев“ в Карлово. Лек автомобил Фолксваген, управляван от въпросния водач от село Климент, е навлязъл в кръстовището и се е ударил в Тойота, зад волана на която е бил 27-годишен млад мъж от Баня. Двамата водачи са били тествани за алкохол, но пробите са отрицателни. При произшествието е пострадал по-възрастният мъж, който е настанен за наблюдение в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив, без опасност за живота. 

Верижна катастрофа с доста материални щети пък е станала в 13,50 часа на пътя между Баня и Карлово. Шофьор на Сеат, собственост и управляван от 21-годишен мъж от Баня, е блъснал движещият се пред него лек автомобил Опел, зад волана на който е бил правоспособен, 60 годишен мъж от Калофер. 

От удара Опелът е отскочил и се е блъснал в движещия се пред него товарен автомобил Ивеко с прикачено полуремарке. Влекачът е регистриран в Република Сърбия и е управляван от 59-годишен сръбски гражданин.

Алкохолните проби на участниците в катастрофата са отрицателни. Причината за пътния инцидент е неспазване на необходимата дистанция. Участниците в инцидента не са сериозно пострадали и след преглед в болнично заведение в Карлово са били освободени за домашно лечение.  

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина