С тържествен митинг-заря днес Карлово ще чества 184 години от рождението на Васил Левски

Автор: Plovdiv Now 8607
С тържествен митинг-заря днес Карлово ще чества 184 години от рождението на Васил Левски

С тържествен митинг-заря днес Карлово ще чества 184 години от рождението на Васил Левски и Празника на града. По традиция на този ден в 21.00 часа на площад „Васил Левски“ се събират хиляди хора от града и страната, за да отбележат рождението на най-великия син на България. 

Сутринта от 9.00 часа в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъде отслужена тържествена света литургия в чест на рождението на Васил Левски, а след това кметът, ръководството на общината и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева. 

И тази година карловци ще посрещнат участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Апостола“, ритуалът е на площад „Васил Левски“ около 10.15 часа, веднага след издигане на знамената на България и Карлово.

През целия ден в Национален музей „Васил Левски“ в Карлово ще има културни събития. Там ще се състои и традиционния литературен салон, на който ще бъдат представени най-новите книги за Апостола.

Кулминацията на честванията днес и денят ще бъде наситен със събития.

Ето какво ще се случва по часове:

 
09:00 ч., храм „Св. Николай”: Тържествена света литургия;
10:00 ч.: Поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева;
10:15 ч., площад „Васил Левски”: Тържествено издигане на знамената на Република България и Карлово, молебен за благоденствие, посрещане на участниците от Националния туристически поход "По стъпките на Апостола";
11:30 ч., Национален музей "Васил Левски": Връчване на наградите на Фондация "Васил Левски", Литературен салон;
19:30 ч., Национален музей "Васил Левски": Награждаване на победителите от национални конкурси, посветени на Левски;
20:20 ч., НМ „Васил Левски”: Изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет, шествие по улица „Ген. Карцов“ и улица „Александър Стамболийски“;
21:00 ч., площад „Васил Левски”: Тържествен митинг-заря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина