С молебен и награди Карловската бригада отпразнува 30-годишнината си

Автор: Plovdiv Now 4256
С молебен и награди Карловската бригада отпразнува 30-годишнината си

„Благодаря ви за силния дух от името на всички граждани на община Карлово, уважаеми бригаден генерал Дешков, офицери, сержанти и войници! Общината и 61-ва Стрямска механизирана бригада, която днес чества 30 години от своето създаване, са двете страни на една прекрасна монета. Бъдете здрави! Бъдете гарант за свободата и независимостта на Родината!“ С тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави личния състав на най-голямото подразделение в Българската армия по време на официалната церемония „30 години Дълг, Лоялност, Всеотдайност“, състояла се на 30 септември на централния площад „20-ти юли“ в Града на Апостола.

На събитието присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който прие почетния строй; началникът на Сухопътни войски – генерал-майор Михаил Попов, бившите командири на бригадата, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговият екип, председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров, областният управител на Пловдив Ангел Стоев, командири на военни формирования, ръководители на държавни и неправителствени структури и организации.

Бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска припомни, че тя е сформирана на 2 октомври 1992 година като наследник на бойните традиции на 28 Стремски полк, 21 Средногорски полк и 11 танкова бригада. „30 години 61-ва Стрямска механизирана бригада гради своето име. На нас се падна честта да го поддържаме! 30 години ние влагаме себе си – с пот в ученията, в помощ на населението, в готовност да защитим териториалната цялост на страната ни. Веднъж в 61-ва Стрямска бригада, винаги част от 61-ва Стрямска механизирана бригада!“, каза в приветствието си бригаден генерал Дешков.

За постигнати високи професионални резултати и отлично изпълнение на воинския дълг, със заповеди на военния министър, началника на отбраната, началникя на Сухопътни войски и командира на Стрямска бригада, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители.

Молебен за здраве отслужи Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай, в съслужение с Негово благоговейнство отец Марко Тодоров – Архиерейски наместник на Карловската духовна околия.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина