Със знамена и усмивки Карлово посрещна френските доброволци, донесли 6 тона дарения

Автор: Валерия Василева 4839
Със знамена и усмивки Карлово посрещна френските доброволци, донесли 6 тона дарения

Френските доброволци от инициативата „Europ’Raid“ за трети път дойдоха в Карлово, а домакините от Младежкия информационен център им организираха подобаващо посрещане - с много игри, водни пръски, български хора и детски усмивки. 

Обновеният стадион „Васил Левски“ в Карлово прие без проблеми 60 автомобила „Пежо205“, всеки с екипаж от трима френски младежи-доброволци и превозващ 100 кг дарения за децата на Община Карлово. Пристигнаха общо 6 тона ученически, канцеларски и спортни пособия и материали. 

Френските доброволци пропътуват хиляди километри, спят по поляни и плажове, но винаги слизат усмихнати и готови за игри с местните младежи и деца. 

До късно вечерта в изминалия петък се разтоварваха даренията, които ще бъдат разпределени между всички 21 детски градини и социалните центрове в Община Карлово.

Припомняме, че събитието е част от инициативите на Младежкия информационен център в Карлово, посветени на днешния 12 август - Световния ден на младежта, който се отбеляза в подбалканския град с Фестивала на младежкото творчество и работилнички за декупаж. 

Източник: Младежки информационен център - Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина