С история, култура и ярки личности Карлово е новият хит за българските туристи

Автор: Plovdiv Now 18625
С история, култура и ярки личности Карлово е новият хит за българските туристи

Карлово е новият хит за българските туристи. Те идват, за да се слеят с духа на града и да се освежат сред зеленината на Водопада. А тази година има и нови културни атракции – Галерия „Даниел“ с Клуб „Родолюбие“ в центъра на града на ул. „Търговска“ 7, и „Къщата на творците“  на ул. „Криволак“ 30, където е и една от статуетките на наградата на Карлово, връчена на художника Петър Николов през 2018, който живее в къщата.

На светлия празник 24 май ярки личности в града получиха признания. Г-жа Величка Де-Росас, учителка по български език и литература, бе номинирана за най-добрата онлайн учителка в Карлово. Родителите са впечатлени от желанието й да обясни на всяко дете и търсенето на обратна връзка. Номинацията получи стотици харесвания във Фейсбук.

Г-жа Дора Чаушева е една от тримата подбалкански директори на музеи, удостоена с златна значка от Министерството на културата. Тя е известна в града с дългогодишните си усилия да пази имиджа на Националния музей „Васил Левски“ и да бъде привликателно място за туристи, както и учебен център за малките карловци.

Припомняме, че Ася Маринова Николова – директор на Национален музей „Хр. Ботев“ – Калофер е отличена с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен. Стоян Иванов – директор на Исторически музей – Клисура пък е отличен с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен.

Първото световно признание получи и новото издателство Петър Николов – Карлово. Публикуваната книга на английски „Диана Чолакова на два континента“ (автор проф. д-р и. д-р о. Лолита Николова) получи бронзов медал на престижен конкурс в САЩ. Предстои издаване на книгата на български.

Идват летните месеци и Карлово гостоприемно ще посрещне хиляди български туристи. Днес градът е не само „малкия Пловдив“, а място, където туристите могат да се срещат пряко с културни авторитети и автори, с които да споделят ценности от миналото и настоящето.

Източник: Академия Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина