Розопроизводителите в Карловско се събират на важна среща днес

Автор: Plovdiv Now 9177
Розопроизводителите в Карловско се събират на важна среща днес

Розопроизводителите в Карловско се събират днес на важна среща по инициатива на Професионалната асоциация на розопроизводителите в България. Събитието е в сградата на Общината Карлово, зала "Васил Караиванов".

Програма на срещата ще включва:

17.30 - 18.30 часа - обсъждане на Закона за маслодайната роза;
18.30 - 19.30 часа - лекция на проф. Янко Димитров, Аграрен университет - Пловдив на тема "Растителна защита на маслодайната роза".

Припомняме, че за пръв път тази година ще има субсидии за пролетното пръскане на маслодайната роза. Заявленията на земеделците ще се приемат от 10 февруари до 6 март.

До 10 април ще се представят документите за отчитане по отделните дейности, а средствата ще се изплащат до 22 май тази година. Освен за маслодайни рози, продуктите за растителна защита от вредители ще се субсидират и за трайни овощни насаждения, ягоди и малини. Препаратите се прилагат в периода след преминаване на студовете до набъбване на пъпките.

Субсидии ще има и за есенното третиране на розите, трайните насаждения, малините и ягодите. Подпомагането ще е за препарати за растителна защита и за продукти, ускоряващи процесите на гниене на листата. Третиранията се правят през есента в периода на масовия листопад. Заявления за подпомагане за тези дейности ще се подават от 12 до 30 октомври, документите ще се отчитат до 13 ноември, а помощта ще се изплаща до 11 декември 2020 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина