Розопроизводител в Карловско нападна и преби пловдивчанка, едва не я заколи с острие на коса

Автор: Милен Ангелов 8099
Розопроизводител в Карловско нападна и преби пловдивчанка, едва не я заколи с острие на коса

Истински екшън е разтърсил долината на розите преди месец, но гласност на случая бе даден едва сега, след като потърпевшата Мария Тодорова от Пловдив е била пребита от собственик на розов масив от село Кърнаре. 

На 28 май тази година 62-годишната жена е била нападната от Красимир Петров, местен земевладелец от карловското село, по време на работа в розовия масив в местността Дерменка. Това се случва около 18.00 часа вечерта. Веднага след нанесения побой Мария се обажда на телефон 112 и подава сигнал за случилото се. Още сутринта на следващия ден тя изважда медицинско свидетелство и пуска жалба в прокуратурата за извършеното над нея нападение.

Пряк свидетел на екшън сцената е Георги Симеонов от Кърнаре, който на по-късен етап също става жертва на нападение от страна на Красимир Петров. Това се случва в неделя вечерта, 30 юни. На път за планинска местност, където отглежда животни, Георги е минавал с мотора си покрай розовия масив, където само преди месец е била нападната 62-годишната жена. Докато пътува, в един момент неговият съселянин Красимир хвърля брадва срещу него с цел да го повали на земята заедно с мотора.

"Същият този човек преди 4 години посегна на баща ми. Сега мен ме дебне на всяка крачка. Продължава да заплашва баща ми, че ще му отреже главата. Опитва се навсякъде, където е възможно, да ме пресреща с колата, просто се страхувам за живота на родителите си. Аз живея в Пловдив и пътувам всяка седмица и той е вечно по спирките. И между другото, той превозва хора и се хвали, че на ден изкарва по 100 лева от тази дейност", разказва изплашената жена.

Красимир Петров е жител на Кърнаре, занимава се с розопроизводство. Оказва се, че е далечен роднина на Мария и семейството й, но от години не зачита никой от тях. Неговият розов масив се намира точно до този, в който жената работи по време на розобера. Няколко дни преди нападението той непрекъснато е проследявал кой, кога идва сутрин на работа и кога си заминава. Самото нападение е станало с коса за косене, чието острие е било на милиметри от врата й. С ръкохватката той удря жената, при което цялата й ръка посинява.

Когато преди 4 години Красимир напада бащата на Мария, е осъден на 3 години условна присъда и е принуден да заплати над 7000 лева парично обезщетение. Именно парите, които мъжът е заплатил, са изострили отношенията, вследствие на което той се озлобява още повече. А резултатът е нападението над 62-годишната жена и купища обиди и арогантни заплахи към нея и семейството й.

От Районна прокуратура - Карлово зaявиха, че по повод жалбата на Мария Петрова, спрямо нейния нападател, е възложено на служител на РУ на МВР-Карлово да бъде извършена проверка за установяване на данни за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои събраните материали да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор за произнасяне по компетентност. А по повод нападението над Георги Симеонов от 30 юни е възложена проверка за установяване на данни за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК (закана с убийство) и чл. 325, ал. 1 от НК (хулиганство). С оглед твърденията на Стоянов за връзка между двата случая, след снемане на писмени обяснения от лицата, ще се прецени дали двете прокурорски преписки да бъдат обединени, за да се осигури пълно, всестранно и обективно извършване на проверката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина