Роза с 24 карата злато получи новата Царица на Карлово

Автор: Plovdiv Now 8919
Роза с 24 карата злато получи новата Царица на Карлово

Истинска роза с 24-каратово златно покритие получи Яна Цветкова – Царица на розата 2019 в Карлово. 16-годишната ученичка в СУ „Васил Левски” спечели короната в надпревара с още 8 красиви и интелигентни девойки, участвали в уникалния конкурс-спектакъл на 10 май. За първа подгласничка бе избрана Цвета Шаламанова, за втора – Емел Карабаджак. И двете са съученички на Яна.

Жури с председател Евгения Калканджиева оцени претендентките, които дефилираха в спортно-елегантни и официални тоалети на модна къща „Бандерол”, с прически и грим от салон за красота „Лейди”. Пред водещия Владимир Карамазов, момичетата представиха свои разсъждения по теми, изтеглени предварително от тях чрез жребий.

Наградата на стойност 700 лева беше връчена на втората подгласничка. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева от Джанг Чанцин – председател на Българо-китайската фондация за култура и президент на департамент в Китай на Българо-китайската асоциация за бизнес и развитие, а Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, която й връчи Боряна Кралева – прокурист на „Българска роза” АД.

Царицата на розата 2018 - Ива Тонкова предаде символа на Яна Цветкова, която благослови хората от Долината на розите.

За доброто настроение в читалище „Васил Левски – 1861г.” се погрижиха квартет „Белканто“, балет „Ера“ и балетно студио-театър „Гранд фуетте“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина