Рота от 61-ва механизирана бригада в Карлово готова за операция в Босна и Херцеговина

Автор: Plovdiv Now 6279
Рота от 61-ва механизирана бригада в Карлово готова за операция в Босна и Херцеговина

Сертифициране на рота „АЛТЕА” в 61 механизирана бригада беше извършено в перида от 18 до 20 юни в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Лекоманеврената рота от 3-ти механизиран батальон е определена за участие в Междинния резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина - „АЛТЕА” и Оперативния резерв на НАТО в Косово (KFOR). 

Подготовката на ротата се проведе от 7 май до 14 юни, като военнослужещите затвърдиха и усъвършенстваха знанията и уменията си за изпълнение на задачи по патрулиране в зоната за отговорност, разузнаване, устройване на временни и постоянни контролни постове, охрана на обекти, демонстриране на присъствие, поддържане на сили за бързо реагиране при възникнали заплахи, наблюдение.

Ротата е подготвена да оказва съдействие и обучение на въоръжените сили на Босна и Херцеговина в тясно сътрудничество с НАТО и други страни на двустранна основа, за действие в градска среда, както и за защита на силите при масови безредици.


В резултат на положените усилия на целия личен състав на контингента и демонстрираните умения по време на ротното тактико – специално учение за сертифициране на ротата на Учебен център „Марино поле” тя получи оценка „боеготов” за изпълнение на задачите си.

Източник и снимки: 61-ва Стрямска механицирана бригада.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина