Ромите от Розино ще живеят в страх след мелето между двете фамилии

Автор: Plovdiv Now 7585
Ромите от Розино ще живеят в страх след мелето между двете фамилии

Десетки роми от карловското село Розино остават да живеят в страх след голямото меле, което избухна между двата враждуващи ромски клана.

В ареста се намират 44 човека, които са задържани от силите на реда. Те са извършили погром в част от къщите в ромската махала.

И днес жандармерия охранява населеното място. Прокуратурата трябва да реши срещу кои от задържаните да повдигне обвинения и на колко души престоя в ареста ще бъде удължен до 72 часа.

8 буса на специалните полицейски сили и над 15 патрула с униформени са в Розино, за да осигурят реда и спокойствието на жителите на населеното място. До тук се стигна след конфликт между два ромски клана избухва, който избухва в събота. В неделя вечерта напрежението ескалира отново и се стига до масов бой. Изпочупени са прозорци на къщи и превозни средства. При боя в събота има шестима ранени. Заради бързата реакция на полицията при мелето в неделя няма пострадали. В част от домовете е потрошена покъщнината. През нощта полицейското присъствие ще бъде засилено, за да се гарантира сигурността и спокойствието на гражданите.

Ето какво разказаха пред камерата ромите, станали свидетели на мелето:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина