Ремонтират жп линия и прелез между Христо Даново и Сопот, движението - по обходен маршрут

Автор: Plovdiv Now 6105
Ремонтират жп линия и прелез между Христо Даново и Сопот, движението - по обходен маршрут
Въведена е временна организация на движението на жп прелез на км. 136+657 по 3-та главна линия в участъка Христо Даново – Сопот, съобщават от Община Карлово.
 
Причината е механизирано подновяване на железния път в междугарието Христо Даново – Сопот, включително и коловози, продължение по текущия път в гарите. Предстоят и демонтажно-монтажни работи по новата еластична прелезна настилка на жп прелез, намиращ се на общински път в района на селата Певците и Иганово.
 
Ремонтните дейности по железния път и жп прелеза ще приключат на 25.10.2020 година до 18:00 часа. Това налага пълно затваряне на платното за движение и отбиване на движението по обходен път, поставени са пътни знаци и табели.

Припомняме, че ремонтът обхваща участък с обща дължина 14,5 километра, която минава през спирка Кърнаре – спирка Иганово - спирка Анево до гара Сопот. Ще се подновяват и коловозите.

Ремонтът включва полагане на 26 500 нови траверси, 29 200 метра нови релси, няколко нови жп стрелки в гарите, 310 броя нови стълба за контактната мрежа. Ще поставят и тонове баластра.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина