Ремонтират над километър водопровод в местността „Паниците“ край Калофер

Автор: Plovdiv Now 4629
Ремонтират над километър водопровод в местността „Паниците“ край Калофер

Водопровод за питейна вода с дължина 1 200 метра, намиращ се в местността „Паниците“ край Калофер, ще бъде ремонтиран, а дейностите започнаха днес чрез имволичната първа копка. 

Обектът е изпълняван по договор за съвместна дейност между община Карлово и ВиК Пловдив. Старите тръби ще бъдат подменени с полиетиленови, които ще захранват над 30 абонати в района – хотелски бази и къщи за гости.

Направена е и хидроизолация на двата основни водоема в Карлово – с обеми 6 500 куб.м и 5 000 кубични метра. Има и ново водоподаване в село Васил Левски. 

В новия Общ устройствен план на община Карлово, който трябва да бъде приет от Общинския съвет до края на настоящата година, местността „Паниците“ е включена като курортна зона, съобщи кметът д-р Кабаиванов. Той настоява в разговори с Областно пътно управление и за ремонт на участъка Калофер-Априлци.

Съществува проект за изграждане на нов, 8 000 куб.метра водопровод северно от квартал „Полковник Димков“ /Военното градче/ в Карлово. Проектът е бил замразен през 90-те години, сега се рестартира. До края на 2020 година, отново до договора за съвместна дейност, ще бъде извършена подмяна на водопроводите на две карловски улици и на улици в Розино и Баня.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина