Рейнджъри от Карловската бригада спасиха човешки живот

Автор: Plovdiv Now 1836
Рейнджъри от Карловската бригада спасиха човешки живот

Ефрейтори от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово спасиха човешки живот. 

Случаят е от 11 май на подбалкански път София-Бургас, в близост до полигон Анево край Сопот.

Ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада като длъжностно лице на полигона забелязва, че човек, който извършва ремонт на тежкотоварно МПС изпада в безсъзнание на пътното платно. Първата му реакция е да се обади на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на полигона.

След това вика на помощ ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов, които са група за обслужване на материалната база в района. Ефрейтор Лилов констатира, че пострадалият си е глътнал езика и се задушава. С бързи и навременни действия те правят необходимото и работникът идва в съзнание. След като пристига санитарният автомобил, старшина Любка Игнатова оказва помощ на пострадалия и подава сигнал за инцидент на национален номер за спешни повиквания – 112.

С бързата си и адекватна реакция, благодарение на опита си, военнослужещите спасяват най-ценното – човешкият живот.
Във времена, в които се стремим към запазване на морал, взаимопомощ и човечност, те показаха, че все още тези ценности съществуват.

В 61-ва механизирана бригада е получено благодарствено писмо от управителя на фирма „Шамбала Дивелъпмент” Пламен Русев, който изразява своята огромна благодарност към военнослужещите от бригадата, спасили живота на неговия служител.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина