Разчистиха незаконно сметище край Карлово

Автор: Валерия Василева 4484
Разчистиха незаконно сметище край Карлово
Община Карлово е почистила нерегламентирано замърсяване в местността „Бозалъка“ на кв. Сушица, образувано от изхвърлени строителни отпадъци, съобщават от администрацията.
 
Общинската администрация напомня на гражданите, че е забранено изхвърлянето на строителни отпадъци, образувани от ремонтна дейност, селското стопанство и животновъдството в покрайнините на населеното място. Третирането и транспортирането на отпадъци при извършване на текущ ремонт или реконструкция на сгради и съоръжения от физически и юридически лица, за които не се изисква разрешение за строеж, се организират от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице чрез заявка и заплащане на специализиран контейнер.
 
 
Изповзването на контейнери е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците в община Карлово с цел предотвратяване и образуване на нерегламентирани замърсявания.
 
Общинската администрация призовава гражданите да спазват утвърдения ред и да сигнализират при установяване на нарушители и новообразувани нерегламентирани замърсявания на общинската администрация на телефони: 0335/54688, GSM 0893406152 или на e-mail: [email protected].
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина