Прожектират православен филм в Карлово и Сопот преди Великия пост

Автор: Plovdiv Now 5802
Прожектират православен филм в Карлово и Сопот преди Великия пост

Филмът за свети Ефрем Нови Чудотворец „Светецът светкавица" ще бъде прожектиран в Карлово на 27 февруари от 17.30 часа и  19,00 часа в читалище "Васил Левски - 1961".

В Сопот премиерата ще е на 28 февруари от 17.30 часа  и втора прожекция от 19 часа в Радиното училище. Налагат се по две прожекции,  поради големия интерес към новия православен филм.

Лентата разказва за ангелския живот, който е водил, и разтърсващите чудеса на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. В лентата участва митрополитът на Трикала и Стагон Хризостом, който разказва за раждането на светията в Трикала и за детските му години в градчето в края на ХІV век, преди нахлуването на отоманците в област Тесалия, когато заграбват мъжките рожби на християните, за да ги правят еничари. Участие взема и митрополитът на Кифися, Амарусиу и Оропу Кирил, в чийто диоцез се намира манастирът „Благовещение на Пресвета Богородица" в Неа Макри, където е живял и пострадал от мъченията на варварите през ХV век свети Ефрем Нови, а днес се покоят мощите му.

 В „Светецът светкавица" са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за: изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично" в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й, заради операция на сънната артерия и последвали знаци от преподобния за назряващ сериозен гинекологичен проблем.

 В лентата се засяга и тема, за която малко се говори – обладаването от дявола и екзорсизма, към който често прибягват в манастира на свети Ефрем, който помага на нуждаещите се и за този проблем. 

 Това е филм за смисъла на живота, за докосването на божественото до човешкото и промяната на живота към по-добро.

 Времетраенето на филма „Светецът светкавица" е 72 минути.

 Автор, оператор, режисьор и продуцент е Ангел Бончев, редактор – Емилия Маринова, а режисьор по монтажа – Боряна Букикова-Пунчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина