Проверяват за какво са похарчени 300 000 лв. за мемориала на Ботев в Калофер

Автор: Plovdiv Now 4771
Проверяват за какво са похарчени 300 000 лв. за мемориала на Ботев в Калофер

Агенцията за държавна финансова инспекция започна проверка по казуса с отпуснатите 300 000 лв. за ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в Калофер, съобщи karlovopress.com.

Средствата бяха отпуснати от държавата на община Карлово за спешен ремонт на мемориала още в началото на 2016-та. По проекта трябваше да бъдат ремонтирани фонтаните на площада, да бъде поставено ново осветление на мемориала и да се укрепят стълбите. Според туристи обаче, състоянието на комплекса след ремонта не е задоволително.

Според кмета на Калофер ремонтът е извършен некачествено и затова миналата година неколкократно е писал на община Карлово, която реализира обществената поръчка. До този момент обаче от нейна страна не са предприети действия за отстраняване на проблемите.

Освен проблеми с осветлението, фонтана не работи, фугите между стъпалата са разбити. Междувременно по заповед на премиера Агенцията за финансов надзор започва проверка за изразходване на средствата за ремонт на мемориалния комплекс. 
 
Както вчера plovdivnow.bg писа кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов дава на съд за клевета кмета на община Калофер Румен Стоянов. Повод за това е изявление на калоферския градоначалник в телевизионно предаване в началото на октомври миналата година, в което той твърди, че отпуснатите на община Карлово 300 000 лв. за ремонт на мемориала на Христо Ботев в Калофер са откраднати, а ремонт не е извършван. 

Д-р Кабаиванов е на мнение, че е опетнено не само неговото име, но и престижа на община Карлово и в тази връзка Румен Стоянов трябва да понесе отговорност за думите си и в съда да докаже твърденията си за откраднатите средства. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина