Простреляният при стрелба след запой в Карлово: Пистолетът беше насочен към мен, наведох се, но ме уцели

Автор: Plovdiv Now 95703
Простреляният при стрелба след запой в Карлово: Пистолетът беше насочен към мен, наведох се, но ме уцели

В последната минута простреляният от свой съдружник в карловското село Васил Левски - Марин Гърдев се навел, но въпреки това куршумът го засегнал. Гърдев твърди, че към днешна дата е с увредено зрение на едното око и има поставена протеза. 

Делото срещу 56-годишния Кирил Петков от карловското село Васил Левски, който неволно е прострелял свой съдружник по време на разпивка, днес стартира по план с разпит на свидетели и вещи лица. Срещу него има повдигнати няколко обвинения- Първото от тях е за това, че на 9-ти май 2021 година в  карловското село Васил Левски , обвиняемият е прострелял своя приятел, с който се събрали да пият. След случилото се, пострадалият Гърдев е бил настанен в болница с наранявания по лицето, като куршумът е минал през пръстите на ръката му и близо до окото, пише TrafficNews

Второто обвинение, с което се е сдобил Кирил Петков е за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в неуважение към обществото.

Огнестрелното оръжие, с което подсъдимият е извършил деянието е установено, че е незаконно,  като за това прокуратурата е повдигнала и третото обвинение на 56-годишния мъж.

Пред магистратите днес пострадалият Гърдев разказа, че с подсъдимия се познава от близо 20 години, като преди време са имали и общ бизнес. Той добави, че на моменти е имало и конфликт между тях, но до ден днешен не си обяснява защо Петков е постъпил по този начин. Гърдев беше категоричен, че в миналото не е имало скандали, освен  спречкване за сума пари, която обвиняемият не е върнал на простреляния.

"Преди инцидента Кирил Петков ми дължеше пари. Питах го няколко пъти за тях, но не е имало големи скандали.  В деня на инцидента, след като бях на събиране у друг приятел, Кирил ни извика в неговия дом. Аз се запътих сам към къщата, настанихме се на маса, а по-късно дойдоха и други приятели, които сега са свидетели по делото.

В хода на празненството аз повдигнах тема за тези пари, които ми дължи и започнах да говоря по един друг въпрос. Бях разбрал, че ме е наричал „боклук”, но по тези теми нищо конкретно не ми отговори. В един момент той дойде с чанта пълна с пари и я сложи на масата, не знам каква беше причината. После Петков донесе и пистолет, като стреляше във въздуха, но се опитахме да му направим забележка. По-късно той сложи оръжието върху чантата с пари, но пак не знам с каква причина,” уточни Марин Гърдев

По думите му Петков е размятал пистолета и в един момент го е заредил, като го е насочил срещу пострадалия. Така в последната минута Гърдев се навежда, но куршумът все пак го ранява. В обясненията си пред съда, Мрин добави още, че след куршума е започнало да тече много кръв от окото му, а пръстът на ръката му е бил разкъсан. 

"След това се измих и тръгнахме към спешното. Когато пристигнахме медицинската сестра пита какво става, но аз мълчах, другите казаха, че се е случило вследствие на инцидент с пиратки. Дойде и полицията, но и на тях  нищо не казах. Обиколих доста лекари и никой не ми дава надежди. Не получих извинение дори, само жена му звъня на моята жена". Така завършиха обясненията на пострадалия.

На днешното заседание обвиняемият Кирил Петков не пожела да бъде разпитван на този етап, като в следващо заседание ще бъдат допуснати до разпит и вещите лица, защото днес не присъстваха в залата. Разпитите на свидетели също ще продължат.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина