Прокуратурата вече разследва случая с бития от полицаи карловски младеж

Автор: Plovdiv Now 4958
Прокуратурата вече разследва случая с бития от полицаи карловски младеж

Районна прокуратура  - Карлово се е заела по случая с бития студент Петър Маринов, съобщи пред Нова ТВ наблюдаващият прокурор Димитър Димитров. Разследват се всички страни по скандала.

Обяснения е дал както пострадалият, така и двамата полицаи, за които момчето твърди, че са го били. Разпитват се и случайни свидетели. Инцидентът е станал при специализирана полицейска акция срещу наркотици. Униформените са спрели за проверка Петър на случаен принцип. Срещу него не е имало сигнали, че притежава или разпространява дрога. 

Припомняме, че в петък вечерта Петър е бил спрян за проверка, като от червен автомобил излезли двама цивилни мъже. Зад е тях имало и двама униформени, но Петър не ги видял в тъмното, помислил, че това е обир и побегнал. 

След кратко преследване до къщата на Левски момчето чуло щркакане на предпазител на пистолет и си помислило: „По-добре да ме оберат, отколкото да ме застрелят“ и спрял, след което ченгетата го повалили на земята.

Бащата на момчето - карловски адвокат, е подал жалби в Областната дирекция на полицията, както и в Инспектората на МВР, писал е и до главния прокурор Сотир Цацаров.

Източник: pbnovini.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина