Професионална гимназия въвежда първа дуалното обучение в Карловско

Автор: Plovdiv Now 16852
Професионална гимназия въвежда първа дуалното обучение в Карловско

Новият директор на Професионалната гимназия по жп транспорт “Христо Смирненски” в Карлово Стефан Филчев говори за дуалната форма на обучение, която ще се реализира в професионалната гимназия през идната година. Учебното заведение е първото в община Карлово, което ще практикува такава форма на обучение, каза той Ввинтервю за ПБ Новинар. 

“Учениците получават възможност да работят във фирмите-партньори на училището, в предприятията, в реална работна среда. Ползите са за всички”, каза директорът Стефан Филчев.

Той благодари на 4-те фирми, които са откликнали, и с които училището ще работи в бъдеще и представи специалностите.

“Обичам предизвикателствата и смятам, че това училище трябва да заеме едно много по-достойно място”, посочи Филчев във връзка с това, че той от скоро е директор на професионалната гимназия по ЖП транспорт. Той сподели всичко онова, което е направил до момента като директор – дигитализирането на училището, закупуването на персонални лаптопи за всеки един от преподавателите във връзка с работата по време на пандемията. В бъдеще директорът посочи, че ще се борят сградата на училището да бъде санирана и да бъде изграден физкултурен салон.

Във връзка с обучението по време на пандемия училището е оборудвало около 35 ученика с таблети, има дадени и 5 лаптопа. “Процесът на снабдяване на учениците с устройства продължава докато не снабдим и последното дете с таблет”, каза Филчев.

“В професионален план си пожелавам да сбъдна мечтите за обновяване на училището, искам това училище да заеме едно много по-престижно място”, каза за финал Стефан Филчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина