При наводнението в Каравелово: Деца скочиха в бушуващата вода, за да спасят кученца

Автор: Plovdiv Now 3306
При наводнението в Каравелово: Деца скочиха в бушуващата вода, за да спасят кученца

Две години изминаха от катастрофалните наводнения, които сполетяха Карловско през септември 2022 г. Годишнината от тази трагедия връща спомени за страха, болката и разрухата, която преживяха местните жители. В този контекст, Владина Цекова, сценарист и главен редактор на предаването „Пътеки“ по БНТ, сподели трогателна история от село Каравелово, едно от най-пострадалите населени места по време на бедствието.

В своя публикация във Facebook, Цекова разказва за Маргарита и децата ѝ Христина и Даяна, които в момента на стихийното бедствие проявяват изключителна смелост и храброст. Когато калната вода започва да навлиза в дома им с бясна скорост, носейки със себе си дървета, камъни и вещи, двете момичета не се замислят и веднага скачат в дълбоката, бушуваща вода. Водата стига до раменете им, но те не се поколебават – приоритетът им е да спасят кученцата си.

Двете деца успяват да достигнат кучетата, спасяват ги и след това се качват на втория етаж, докато първият етаж на къщата им бива напълно залят и разрушен от стихията. По-късно Маргарита споделя пред Владина, когато вижда, че тя снима кученцето:

"Първото, което направиха децата ми, беше да спасяват кучетата. Беше страшно. Живи сме всички."

Тази кратка, но вдъхновяваща история от Каравелово показва, че в най-трудните моменти човек често е готов да се жертва, за да спаси онези, които обича, дори и да става въпрос за четириногите членове на семейството. Постъпката на Христина и Даяна е символ на съпричастност и човечност.

"Многократно да им се връща доброто и обичта, която дават на тези кученца!", гласи един от коментарите под публикацията, последван от друг: "Е, това е да имаш голямо сърце! Бог да ги пази!". Подобни изрази на подкрепа и признателност показват, че дори в момент на трагедия, силата на добротата и обичта могат да изпъкнат и да оставят ярка следа в сърцата на хората.

Наводненията през 2022 г. нанесоха сериозни щети и промениха живота на стотици семейства в Карловско. Но сред всички истории на загуба и разруха, тази от Каравелово е напомняне, че в тежки моменти човечността и смелостта имат способността да вдъхновяват и да ни показват, че дори и след най-тежките бури, доброто може да бъде спасителен лъч.

Две години след трагедията, много семейства в Карловско все още се борят с последиците от бедствието, но историите като тази на Христина, Даяна и Маргарита ни напомнят за духа и силата на хората, които никога не губят надежда и вяра в доброто.

Снимка: Владина Цекова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина