Представители на Европейски потребителски център гостуват в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7904
Представители на Европейски потребителски център гостуват в Карлово

Представители на Европейски потребителски център в България гостуват в Карлово.

Европейски потребителски център България предлага безплатна индивидуална помощ за потребители, които имат проблеми с покупки зад граница в страните от Европейския съюз, Исландия, Норвегия или Обединеното кралство. В Центъра предлагат безплатна индивидуална информация, съвети и съдействие на потребители, които имат проблеми с трансгранични сделки в друга държава от мрежата.

Те проведоха работната вчера среща в Общината, срещнаха с ученици от СУ „Васил Левски“, пред които изнесоха лекция за онлайн пазаруването, евентуалните проблеми в него и начините за защита на потребителя.

Днес пък се състоя информационна кампания на площад „20-ти юли“, където на открит щанд всички желаещи получиха материали в помощ на потребителите.

Eвропейски потребителски център България е част от мрежата на европейски потребителски центрове (ECC-Net), която обхваща 30 центрове във всички държави в ЕС, както и в Исландия, Норвегия и Обединеното кралство. Мрежата помага на гражданите да наложат спазването на своите потребителски права и да се възползват от предимствата на вътрешния пазар.

 Европейският потребителски център се съфинансира от Европейската комисия и от българското правителство.  Центърът в България е към Комисията за защита на потребителите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина