Представиха филма “България в четири сезона“ в Карлово, залата се пукаше по шевовете

Автор: Plovdiv Now 12183
Представиха филма “България в четири сезона“ в Карлово, залата се пукаше по шевовете

Премиерата на филма „България в четири сезона“ в Карлово събра вчера многобройна публика, а Камерната зала на НЧ „Васил Левски 1861г.“ се пукаше по шевовете. Събитието откриха продуцентът и режисьор - Стефан Апостолов и карловецът Даниел Богдански, който поема осигуряването на участниците от община Карлово във филма.

Специални благодарности бяха отправени към кукерските състави на селата Дъбене, Домлян и кв.Сушица, както на кметът на Певците и на участниците от фолклорен ансамбъл „Розова долина“ към карловското читалище. С тяхното участие в продукцията, зрителите видяха красотата на градините с маслодайна роза, кукери и танцьори от Карлово и Карловска община.

Късометражният филм разкрива красотата на българската природа, древността на българската история, силата и величието на българския дух през вековете. За първи път „България в четири сезона“ е прожектиран в Лос Анджелис на Европейски филмов фестивал в началото на май т.г., на 4 юни в Пловдив – родния град на автора и ден по-късно в Карлово. Предстои премиера в София.

Главният герой в „България в четири сезона“ е шестгодишно българче, което минава през различни приключения, обикаляйки българските земи от миналото и настоящето. По пътя си то е изправено пред много перипетии, но легендарни български личности му помагат да преодолее страха и да повярва в себе си и в силата на своя дух. Във филма участват известните български спортисти - Йордан Йовчев, Ивет Лалова, Николай Бухалов, Петър Стойчев и златните момичета от Националния отбор по художествена гимнастика.

Филмът е с бюджет от 30 хиляди долара – пари, които Стефан събира от дарения на българи и чужденци. Кампанията, която прави е на английски език, което помогнало на две от най-големите холивудски компании да подкрепят проекта с техника.

Музиката е на младият композитор и диригент Георги Стрезов. Големият български актьор Васил Михайлов озвучава една от главните роли в продукцията.

Източник и снимки: karlovo.tv

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина