Председателят на ОбС в Карлово: Поискани са 350 000 лв. от държавата за ремонт на Инфекциозното

Автор: Plovdiv Now 4854
Председателят на ОбС в Карлово: Поискани са 350 000 лв. от държавата за ремонт на Инфекциозното

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов е поискал от държавата 350 хиляди лева, за да се ремонтира Инфекциозното отделение, което се намира в сградата на старата болница, съобщава ПБ Новинар по информация от председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров и управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев.

Припомняме, че за да се осигурят повече легла за болни от коронавирус, се обмисля вариант цялото Инфекциозно отделение да се премести на последния етаж на болницата, където до преди няколко години се помещаваше несъществуващото вече хирургично отделение. До него има достъп чрез отделен вход, а там могат да бъдат осигурени около 40 легла.

Именно това преместване би освободило и би дало възможност да се ремонтира Инфекциозното, което е в лошо състояние. Кметът е имал среща с министъра на здравеопазването, от когото е поискал финансиране. "Но дори министерството да не ни отпусне пари, имам уверението на д-р Кабаиванов, че в бюджета на община Карлово ще бъдат предвидени средства за ремонт на това отделение.
Първото, което трябва да се направи е покрива, канализация и газификация", казва Доньо Тодоров.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина