Предлагат старият мегдан в карловското село Пролом да носи името на Тинка Пешева

Автор: Plovdiv Now 1520
Предлагат старият мегдан в карловското село Пролом да носи името на Тинка Пешева
Председателят на Общински съвет Карлово - Доньо Тодоров, ще внесе предложение старият мегдан в Пролом да носи името на Тинка Пешева. Това съобщи председателят на ОбС на 28 септември след откриването на паметна плоча на първата народна певица от Карловския край, постъпила в Държавен ансамбъл „Филип Кутев“.
 
„За мен е чест и гордост да присъствам на откриването на тази паметна плоча. В днешно време такива инициативи са от изключително важно значение. Именно те трябва да ни напомнят за такива личности и да градят нашето самочувствие, че сме българи, че сме жители на дадено село, че имаме принос към развитието на нашата култура.“, каза Доньо Тодоров.
Идеята за поставяне на паметния знак в родното село на певицата бе включена в културния календар на местното читалище за 2024 година.
 
По предложение на Ангелина Колева, кмет на Пролом, за обособяване на музейна сбирка ще бъде предоставена стая в Дюкяна на Тодор Пешев - баща на народната певица. Нейни песни, изпълнени от фолклорни формации от общината, огласиха площада след откриването на паметната плоча.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина