Предизвикателство и спасение от жегите! Уникален маршрут над Карлово примамва с адреналин и красота

Автор: Plovdiv Now 7713
Предизвикателство и спасение от жегите! Уникален маршрут над Карлово примамва с адреналин и красота

Вълшебен ден в Стара планина и спасение от летните горещини предлага един интересен маршрут на любителите на природата и силните усещания. Преходът започва от Карлово и е последователно до хижите ”Хубавец”, “Балкански рози” и “Васил Левски”. 

Изкачването не е лесно, но си заслужава заради предизвикателството и уникалните гледки. Целият маршрут е общо 25 километра с 1000 метра денивелация и някрая пред очите ни се открива раят. 

Ентусиастите, които ще се осмелят да се впуснат в приключението, трябва да се подготвят психически и физически, защото от изходната точка в Карлово до първата хижа "Хубавец" ги очаква едно много трудно изкачване с денивелация 500 метра. Преодолявайки това предизвикателство, уморените могат да останат и да си почиват тук, като все пак се поздравят за успеха, защото са преодоляли най-тежката част от прехода.

За смелите и неуморимите, които обичат да довеждат нещата до края, изкачването продължава до втората хижа "Балкански рози" с денивелация 200 метра и после до третата, крайната цел на маршрута - хижата "Васил Левски", където общата денивелация достига 1000 метра. 

Пътеката върви само покрай реката и не е възможно никой да се загуби, дори да минава по маршрута за първи път. Зеленина, чистота и романтика съпътстват целия преход. Хижите са уредени и чисти, а снабдяването с хранителни и други необходими продукти става само с конска тяга.

За да се убедите в красотата на тези райски места, вижте снимките, споделени от наша читателка:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина