Предимствата и недостатъци на онлайн обучението: Какво споделиха младежи и учители в Карлово?

Автор: Plovdiv Now 11236
Предимствата и недостатъци на онлайн обучението: Какво споделиха младежи и учители в Карлово?

Младежкият информационен център в Карлово беше домакин на среща по темата "Предимства и недостатъци на онлайн обучението". Младежи и учители обсъдиха предимствата и недостатъците на онлайн обучението.

Местният дебат е част от по-голям проекта, в който участват младежки организации от 8 страни - България, Сърбия, Естония, Испания, Италия, Словакия, Албания и Косово, координиран от организация „Iuventa“- Сърбия.

Целта на срещите и обсъжданията е да се проучи мнението на ученици, родители и учители относно дистанционното обучение, а резултатите да се обобщят като препоръки до Европейската Комисия.

Недостатъците се оказаха повече от предимствата според младежите. От една страна им е било удобно да учат в комфорта на дома, с по-гъвкаво учебно време. От друга страна - не са доволни от липсата на социален контакт с учители и съученици, от повечето задания, получавани като домашни, от дългите часове пред мобилните устройства, от техническите проблеми, които често не са позволявали нормално да протичат учебните часове.

Учителите споделиха, че също не са били подготвени за този модел на преподаване и се е наложило да отделят повече време за подготовка, за намиране на полезни инструменти, с които да задържат вниманието на учениците и да им дават интерактивни задания за домашни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина