Пожарникари, горски, военни, пилоти, полицаи, доброволци гасиха пожара над Карлово! Общината им благодари

Автор: Plovdiv Now 5165
Пожарникари, горски, военни, пилоти, полицаи, доброволци гасиха пожара над Карлово! Общината им благодари

Община Карлово благодари на всички, притекли се на помощ за овладяване на пожара, пламнал на 31 август над града.

Сред тях са служителите от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Териториално предприятие на Държавно горско стопанство, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и от 24-та Авиационна база Крумово, Районно управление Карлово, НП „Централен Балкан“ и на всички доброволци, които се включиха в гасенето на горския пожар в местността „Боровият триъгълник“ в Стара планина северно от Карлово.

"Благодарение професионализма на огнеборците, намесата на горските служители, военнослужещите, полицията и съдействието на гражданите, пожарът в над 40 дка труднодостъпен терен бе овладян и не се допусна да пострадат хора и имущество.
Общите усилия в борбата с огъня доказаха, че когато има добро взаимодействие между институциите, подкрепени от гражданите, непредвидени и опасни ситуации могат да бъдат овладени навреме", се казва в благодарственото обръщение.

"Призоваваме туристите и тези, които ходят в планината на излет или почивка, да бъдат особено внимателни и бдителни, да не допускат грешки, които могат да станат причина за пожар или друга опасна ситуация. Планината и гората са на всички - трябва да ги пазим!", призовават от Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина