Почитателите на Празника на розата ще гледат онлайн концерти с най-доброто през годините

Автор: Plovdiv Now 6389
Почитателите на Празника на розата ще гледат онлайн концерти с най-доброто през годините

Празникът на розата тази година се отменя, но Фолклорен ансамбъл "Розова долина"-Карлово са поели инициативата в рамките на 2 дни да направят стрийм на концертите с изпълнения на местни и гостуващи състави - най-доброто през последните 5 години.

„Приятели на Карлово и Долината на розите, както стана ясно, поради сложната епидемиологична обстановка, тази година празникът на розата се отменя. За да спазим многовековната традиция, с която показваме уважение към маслодайната роза, розопроизводителите и розопреработвателите, ще излъчим избрани моменти от празниците на розата в Карлово през последните 5 години. От разстояние ще се потопим в атмосферата на това знаково за града, региона и страната ни културно събитие и вярваме, че следващата година отново ще бъдем заедно  в розовите градини и на площада в Карлово“, написаха във фейсбук ентусиастите.

Празникът ще бъде предаван чрез два стрийма на 24 и 30 май 2020 г. от 12.00 часа във фейсбук страницата и канала на Фолклорен ансамбъл "Розова долина"-Карлово :The Rozova Dolina Folk Ensemble в YouTube с повторения от 20.00 часа.

Концертите ще включват изпълнения на местни и гостуващи състави през годините:  Ансамбъл "Пирин" – Благоевград,  ансамбъл "Чинари" , Ансамбъл "Загоре",  Национално училище за танцово изкуство,  Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков", Български танци НУИ ''Панайот Пипков'' гр. Плевен,  Гайдарски състав ''Петко Войвода'',  фолклорни групи от община Карлово и други.

Ще бъдат показани знакови произведения от българското сценично музикално и танцово изкуство на фолклорна основа. Програмите са разнообразни и интересни. Гледайте...

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина