Почина Георги от Карлово, който се бореше с коварно заболяване

Автор: Plovdiv Now 42940
Почина Георги от Карлово, който се бореше с коварно заболяване

22-годишният Георги Китипов е починал вчера. Момчето от Карлово се бореше коварно заболяване. Много хора организираха благотворителни обяви и събираха средства. Скръбната вест съобщиха негови близки.

"С огромна тъга ви споделяме, че днес нашият скъп Георги напусна този свят. Преди 7 дни състоянието му за часове се влоши драстично и бе преместен в интензивното отеделние на болницата.
 
След няколко дни, прекарани в интензивното, лекарите стигнаха до заключението, че критичното му състояние е необратимо и единственото нещо, което може да се направи, е да се поддържат жизнените функции, докато дойде краят.
Последното желание на Георги беше да се прибере вкъщи.
 
Затова майка му взе решението да бъде прекратено лечението в болницата в Истанбул и Георги да бъде трансфериран с линейка обратно в България на 14.06. Той прекара остатъка от дните си вкъщи заедно с майка си, която стоеше неотлъчно до него.
 
Искаме да благодарим на всички вас, че отворихте сърцата си и подадохте ръка на Георги в неговата борба за живот.
Георги завинаги ще остане в нашите сърца и мисли като един от най-близките ни приятели. Той беше много смел, имаше изключително силен дух и се бори с болестта до последен дъх.
Георги, благодарим ти, че ни позволи да бъдем част от живота ти и реши да го споделиш с нас. Ти си човек, от когото научихме много и ти благодарим за всеки един момент прекаран с теб. Обичаме те!"

Георги заболява, когато е едва 4-годишен. Години води успешни битки, а една от тях се случва през изминалата година, когато претърпява успешна трансплантация на стволови клетки.

Екипът ни изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Георги! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина