Победителите в състезанието за радиолюбители край Карлово получиха наградите си лично от кмета

Автор: Plovdiv Now 5540
Победителите в състезанието за радиолюбители край Карлово получиха наградите си лично от кмета
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави участниците в Осмото международно състезание за радиолюбители LZ HF FIELD DAY по време официална церемония по закриването  и награждаване на победителите.
 
 „Скъпи състезатели и гости от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция, САЩ! За община Карлово беше удоволствие да помогнем дори и с малко, да осъществите вашето състезание и да изявите своята спортна амбиция и способностите си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на състезанието –  желание за участие в надпреварата, работа и  отдаденост са впечатляващи. Пожелавам успех на всички, а ако имате желание да организирате друго подобно състезание, Карлово ще ви посрещне отново с радост“, каза в посланието си кметът.
 
Състезанието се проведе на 6 юли в Карлово и беше организирано от Българската федерация на радиолюбителите  и сдруженията и „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара Интернешънъл“ – Пловдив.
 
Участваха 45 състезатели от седем държави, сред които и най-добрите български радиолюбители. Те разположиха техниката и антeните си на терена на бившето летище край Марино поле и в продължение на четири часа всеки от участниците се стремеше да осъществи максимален брой радиовръзки.
 
„Общината ни съдействаше напълно и финансово,  и логистично и до голяма степен успехът на това състезание се дължи и на тази подкрепа“,  заяви на официалната церемония по закриването на състезанието и награждаване на победителите Николай Енчев от „Болкан Контест груп“. 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина