Пловдивският художник Ангел Гешев гостува в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7500
Пловдивският художник Ангел Гешев гостува в Карлово

Карлово има една от най-добрите галерии за изящно изкуство в малките градове у нас.  С богат фонд, добро пространство и местоположение в центъра на града, тя е атракция, която има потенциали да бъде дори основна цел за много туристи, любители на културни ценности.

Като град на изкуството, Карлово привлича нашите съвременни творци да гостуват с най-новите си творби и като престиж, и като възможност да представят изкуството си пред карловската общност, възпитана в традициите на високите критерии.

През януари основна тема между карловските творци и любители на изкуството беше гостуването на пловдивския художник Ангел Гешев в Градската художествена галерия. Силната естетическа визия в творбите на Гешев впечатляват, както и синтезата на различни стилове, довела до ново художествено виждане, а не до еклектика и механизъм. Превръщайки декоративността във философия, почерпена от китайския период на Гешев, изобразителните творби силно взаимодействат със зрителя и остават следи, които те карат да се върнеш отново в галерията. Без съмнение, тази сила е резултат от материализираното умение на автора да пресъздава във всяка своя картина нов малък въображаем свят, който се конкурира с реалността, природата и спомените, за да остави вечна следа в културата.

Проф. д-р д-р Лолита Николова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина