Пловдивчанка спечели конкурса “Песенна палитра“ в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7752
Пловдивчанка спечели конкурса “Песенна палитра“ в Карлово
Иванина Колева от Пловдив е носител на голямата награда за млади изпълнители от деветото издание на националния конкурс „Песенна палитра“, който се проведе на 25 февруари в Карлово.
 
Повече от 200 деца от цялата страна представиха своите изпълнения, а професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Хайгашот Агасян, Светослав Лобушки, Асен Митев, Снежана Донева, Нели Андреева, Луиза Карагенова и Генчо Гавазов оцени техните музикални качества.
 
Голямата награда - Сребърна възпоменателна монета „Евлогий и Христо Георгиеви“ – емисия на БНБ, традиционно бе предоставена от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Лауреатът - Иванина Колева получи още специална награда от Ротари клуб Карлово и покана да бъде член на младежкото жури на Десетото юбилейно издание на конкурса през 2024 година.
 
В залата прозвучаха изпълнения на вокални групи от Плевен, Стара Загора, София и Пловдив, както и на домакините от ВГ „Карловойс“.
 
За поредна година „Песенна палитра“ защити позицията си на един от най-обичаните музикални форуми за млади изпълнители в страната. Конкурсът е включен в Календара на Министерство на културата и се организира от Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“. Основател и директор на музикалното събитие е Анита Илиева.
 
Източник: Община Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина