Пациент от Карлово: Благодаря Ви, Докторе! Благодаря, Човеко! Радвам се, че Ви има такъв, какъвто сте!

Автор: Plovdiv Now 16758
Пациент от Карлово: Благодаря Ви, Докторе! Благодаря, Човеко! Радвам се, че Ви има такъв, какъвто сте!
В днешно време не е лесно да си лекар или медик, въобще служител в болница. Пандемията накара много хора да оценят техните усилия, но скептици винаги има, а и упреквания.
 
Лекарите биват оплювани при всеки случай с лош развой, но когато става дума за излекуване или спасяване на живот получават едно - "Мерси" или "Това ви е работата".
 
Разбира се, за щастие, не винаги е така. Вижте разказа на жител на Карлово, който споделя своите впечатления от местните медици:
 
"Искам да използвам групата, за да изразя впечатлението си от един доктор и един парамедик в градската ни болница и по точно в ковид отделението. Родителите ми се разболяха от ковид, приеха ги по спешност в отделението. Първите им думи когато се чухме по телефона бяха - "тук има един страхотен доктор, много добър човек и специалист, прие ни, успокои ни, погрижи се всичко да е наред с нас, държи се с нас все едно сме негови родители".

Аз също много се успокоих след това, което ми казаха. Стана така, че след няколко дни се разболя и баба ми. Извиках бърза помощ, взеха я за тест и снимка, оказа се положителна. Приеха я в ковид отделението. Там се запознах с Д-р Узунов. Не можах да повярвам, че е истина. Докторът направи всичко - успокои ме, каза ми, че всичко ще е наред, че ще се погрижи за баба ми.

След това, когато ходих да занеса някои неща, той пак идваше и лично ми обясняваше какво е състоянието на родителите ми и на баба ми.
 
Благодаря Ви, Докторе! Благодаря, Човеко! Радвам се, че Ви има такъв, какъвто сте. А именно- човечен, професионалист и състрадателен. Съпричастен със страха на хората и тяхната болка. Хората говорят за Вас. Всеки, който е минал през ковид отделението си казва-"Ей, имало и човечни лекари!" Това казват за Вас. Благодарности от мен и моето семейство и от името на хората, за които сте се погрижили.

Не се минаха и два дни и срещнах друг стойностен човек. Казва се Даниел Ясин - парамедик в ковид отделението, поне така разбрах. Страхотен човек и голям специалист. Много адекватни съвети от него получих, направи неща които не му влизаха в работата само, за да помогне.
 
Мисля, че ако бяха всички служители такива щеше да е прекалено хубаво, за да е реално. Да си всеотдаен за хората и да не очакваш нищо в замяна. Благодаря, че Ви има. Нека бъдете пример за служителите в нашата болница, как може хора дошли от други места, някои от много далеч, да си вършат работата съвестно, професионално и с човешко отношение. Желая Ви успех в професионален план- заслужавате го. Бъдете здрави и благословени.

Искам да изкажа благодарност и на хората в болницата които не познавам, но са не по-малко достойни. Хората които са на мястото си, вършат си работата с желание и правят каквото могат за да са по-лесни нещата за пациентите и колегите им.", пише Маринов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина