Патриотична пиеса идва на сцената в Карлово, празниците за годишнината на Левски започват

Автор: Plovdiv Now 5057
Патриотична пиеса идва на сцената в Карлово, празниците за годишнината на Левски започват

Сцената на Лятното кино в Карлово е домакин на поредния спектакъл за сезона. Този път това е постановката "Великденско вино" на местния театър "Елена Снежина". Пиесата ще се играе на 16 юли, от 20 часа, а входът е свободен. 

Денят не е избран случайно. Той е първият от трите дни, 16-18 юли, в които ще се случат грандиозните чествания за 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Постановката "Великденско вино" е първото събитие от празничната програма.

На 17 юли афишът предлага нови събития. В 16,00 часа във Военния клуб ще празнува запасното офицерство. От 20,00 до 21,00 часа на Лятното кино ще се случат два концерта - на духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на Ансамбъл "Българе", а между тях ще бъде връчена Наградата на Карлово.

Кулминацията на празника е на 18 юли, когато е и рождената дата на Левски. Денят ще започне в 9,00 часа със Света литургия в църквата "Свети Николай", ще продължи с поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева, майката на Апостола. В 10,10 часа на площад "Васил Левски" ще има тържествена церемония по издигане на знамената, молебен. Там ще бъдат посрещнати и участниците в похода "По стъпките на Левски".

Събитията продължават в 11,30 часа в Музея на Левски с връчване на награди. В 14,00 часа на стадиона следва футболен турнир. В 20,20 часа от Музея ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.

Тържествата ще завършат с тържествен митинг и заря в 21,00 часа на площад "Васил Левски".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина