Първите оборудвани фургони пристигат в Карловско след изборите

Автор: Plovdiv Now 4009
Първите оборудвани фургони пристигат в Карловско след изборите

След изборите ще пристигнат първите фургони в наводнените карловски села. Държавата разполага с 46 напълно оборудвани временни жилища за хората, които останаха без домове.

Най-много семейства - 26, в Богдан ще бъдат настанени във фургони. Едно от тях е и семейство Стефанови, което има и голям син. Приливната вълна унищожила първия етаж на къщата им. Закупили я преди 3-години с парите, спечелени в Англия.

30 семейства  от трите села досега са поискали да бъдат настанени във фургони. Отхвърлен е вариантът те да се поставят в дворовете на къщите. Временните жилища ще са ситуирани на едно място в селото, за да може да бъдат едновременно захранени с ток, вода и да им се осигури канализация, предде Нова. 

“Фургоните са абсолютно годни за живот. Тези малките фургони са 3 на 6 метра, височина 240, като вътре има оборудвана кухня, има сервизно помещение, т.е. баня с тоалетна и спалня. Така че нека никой не се притеснява, че ние настаняваме хората едва и не в някакви железни бараки и няма грижа за тях”, обясни областният управител на Пловдив Ангел Стоев. 

Обследването на къщите в Богдан установи, че две от тях трябва да бъдат съборени, а шест спешно укрепени. За техния ремонт парите ще бъдат осигурени от държавата, а за останалите 40 по-леко пострадали.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина