Първи СНИМКИ от погрома в Розино, 50 са в ареста! ОБНОВЕНА

Автор: Илиян Велков 2053
Първи СНИМКИ от погрома в Розино, 50 са в ареста! ОБНОВЕНА

Ново голямо меле избухна между двата враждуващи ромски клана в карловското село Розино. В ареста се намират около 50 човека, които са задържани от силите на реда. В махалата е имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци. Истински погром е имало в къщи, принадлежащи на един от ромските кланове.

Конфликтът избухна още снощи, когато хора от рода Сребреви нападнаха с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови.Тогава бяха ранени трима, а в ареста попаднаха 8 души. Шестима от тях са рода Сребреви, двама са от Ескендеровите.

Днес обаче напрежението отново е ескалирало. Масовият бой се е пренесъл от къщите на улицата, като за известно време се наложило и затварянето на главния път заради боя между двата клана.

В този час задържаните се намират в районното управление на Карлово, а ситуацията в селото е спокойна. За сигурността се грижат екипи на жандармерията. Заради конфликта в Розино насроченият протест в Кърнаре тази вечер е отменен.

Към 17 часа  днес разположените в Розино полицейски служители са реагирали и предотвратили разрастването на друго сбиване между  двете враждуващи фамилии. Няма сериозно пострадали. С  полицейски заповеди са задържани 44 участници. Образувано е досъдебно производство.  За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от РУ-Карлово и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна, съобщиха от полицията.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина