Първи ден от празника на лавандулата в Карлово: Рисунки, изложба, музика и танци

Автор: Plovdiv Now 6870
Първи ден от празника на лавандулата в Карлово: Рисунки, изложба, музика и танци

Шестият фестивал на етерично-маслените култури или иначе казано - Празника на лавандулата, откриха днес в Бухаловия хан в комплекс „Старинно Карлово“.

Заместник-кметът на общината Антон Минев, Феята на лавандулата Цвета Шаламанова и Царицата на розата Яна Цветкова поздравиха малки и големи, дошли на събитието в първия фестивален ден.

За доброто настроение се погрижиха талантите от музикалната школа „Карловойс“ и от Балетно студио „Гранд фуете“, които участваха в празничната програма. Деца и младежи рисуваха в арт ателието „Да сътворим своята лавандулова фантазия“.

Пена Николова представи нови живописни творби от Старинно Карлово в къща „Белия двор“. Като артист с безспорно доказан талант на пейзажист, я определи скулпторът Нина Канарова. Тя припомни творческия път на своята колега и сподели мисли за новия поглед на Пена Николова към пресъздаване на пейзажи от родния й град.

Фестивалът продължава и утре /събота/ с ритуал „Жънене на лавандула“ от 9:00 часа в лавандулово поле, а от 11:00 часа в Бухаловия хан ще започне „Магията на билките и етерично-маслените култури“ с демонстрация на лавандуловарене и „Месим, за да се смесим“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина