Първата копка е факт! Започва строежът на третото кръгово в Карлово СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5039
Първата копка е факт! Започва строежът на третото кръгово в Карлово СНИМКИ

С тържествена церемония и полагане на първа копка днес успешно стартира изпълнението на обект ”Изграждане на кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София - Бургас” и подходи към два броя локални платна”.

На официалния старт по изграждането на третото кръгово кръстовище на западния вход-изход в Карлово присъстваха представители на общинската администрация, общинския съвет, обстната управа и други регионални институции.

„Благодарение на съвместните усилия на двете институции – Агенция „Пътна инфраструктура” и община Карлово, ще бъде реализирана основната цел – Карлово да има още едно безопасно и пропускателно за трафика съоръжение – третото кръгово кръстовище. Вярваме, че изпълнителят на обекта ще се справи качествено и в срок. Убеден съм, че и строителният надзор ще изпълни ангажиментите си стриктно. Очаквам отговорност и качество от всички, ангажирани с изпълнението на това съоръжение, работата по което започва още днес.”, каза пред присъстващите кметът на Карлово и съобщи, че по друг проект ще бъдат направени и локални платна след приключване на кръговото кръстовище.

Съществуващото до момента триклонно кръстовище ще бъде заменено с кръгово - с максимален външен диаметър 48 метра, с по два броя пътни ленти в платното /всяка с ширина 4,25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра. Предвидени са необходимите триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, обуславящи безопасна експлоатация и ползване на съоръжението както от моторни превозни средства, така и от пешеходци.

Проектът предвижда развитие на всички мрежи на техническата инфраструктура: електропроводи ниско и средно напрежение, водопроводна и канализационна мрежи, газоразпределителна мрежа. За цялото инфраструктурно съоръжение ще има и ново функционално осветление. Инфраструктурният обект ще допринесе за активизиране на икономическите връзки между общините от Централен южен и Централен северен регион по отношение развитието на туризма, оползотворяване на значимото културно-историческо наследство и природните дадености на община Карлово.

Източник: Община Карлово


      

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина