Първа копка положи началото на Център за работа с деца на улицата в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7459
Първа копка положи началото на Център за работа с деца на улицата в Карлово

Пърпа копка даде старт на изграждането на Център за работа с деца на улицата в община Карлово. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж", общата му стойност е 1,2 млн.лева.

"Проектът „Център за работа с деца на улицата“ създадохме преди няколко години като част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, защото за нас всяко дете е важно! Възпитанието и образованието на всяко дете е отговорност! Ние ще се постараем да няма деца на улицата, да няма деца, лишени от родителски грижи. Възможност за това дава проектът, чиято реализация започва днес. С него ние допълваме и надграждаме широкия  кръг предоставяни социални услуги в общината, те стават вече осем. Нашата цел е да оказваме помощ на всички, които не могат сами да се справят с връхлетелите ги проблеми от различно естество", каза кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов на официалната церемония и полагане първата копка за изграждане на Центъра, състояла се днес.

В социалната услуга ще бъдат обхванати 30 деца от общината, от всички етноси и рискови групи. Центърът ще бъде на два етажа с помещения за занимания и специализирани кабинети. Предвиждат се индивидуална работа с всяко дете и с неговото семейство. Ще се предоставят също семейно консултиране и подкрепа, медицински услуги и обучение в санитарно-хигиенни навици, ограмотяване на децата, придобиване на родителски умения. В двора на центъра ще има многофункционална спортна площадка, зона за деца до 3-годишна възраст и богато озеленяване.

Община Карлово ще осигури последващото функциониране на центъра и предоставянето на качествени услуги.

От 1 юни функционира Дневен център за възрастни с увреждания, а в момента общината разработва проект за Център за настаняване от семеен тип за хора от третата възраст. С неговата реализация Карлово ще има пълния пакет социални услуги.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина