От Щаба в Карлово: 201 под карантина, 2-ма заразени! Спазвайте ограниченията и забраните!

Автор: Plovdiv Now 10546
От Щаба в Карлово: 201 под карантина, 2-ма заразени! Спазвайте ограниченията и забраните!

Д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово и председател на кризисния щаб, съобщава в официално изявление каква е в момента ситуацията, свързана с разпространението на коронавируса. Ето какво гласи обръщението към хората:

На 18-ия ден от въвеждане на извънредното положение двама са пациентите с положителна проба за COVID-19;
59-годишната жена е в задоволително общо състояние, намира се в Инфекциозно отделение на карловската болница. 49-годишният мъж, приет на 28 март в Инфекциозно отделение, на 30 март е транспортиран в пловдивска болница в тежко общо състояние и е интубиран.

До момента под домашна карантина в общината са поставени 201 лица, а 50 са с отпаднала мярка.

Общинският кризисен щаб напомням на всички: спазвайте ограниченията и забраните, въведени от Министъра на здравеопазването, както и произтичащите от тях заповеди на Кмета на община Карлово:

- преустановени са посещенията в паркове, градинки, дворове на училища и детски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места;
- лицата до 60-годишна възраст да не посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8:30ч. до 10:30ч. всеки ден;
- гражданите на възраст над 70 години да се самоизолират и да спазват стриктно санитарно-хигиенните норми;
- Законът за закрила на детето регламентира вечерен час за малолетни – 20:00ч., а за непълнолетни – 22:00 часа. При нарушение на определения час, глобата за родители, настойници и попечители е от 300 лв. до 1 000 лева.

Размерът на санкциите при нарушение заповедите на Министъра на здравеопазването е 5 000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина