От нас зависи да сме РОЗИ! Доброволци гостуваха на дами в Карлово, Каравелово и Климент

Автор: Plovdiv Now 5581
От нас зависи да сме РОЗИ! Доброволци гостуваха на дами в Карлово, Каравелово и Климент

Кампанията "От нас зависи", в която се включиха и доброволците от Младежкия информационен център в Карлово, тече с пълна сила.  Инициативата е на Гражданско обединение "Равни БГ". Посланието е насочено към жените и то е "От нас зависи да сме РОЗИ -равни, обединени, загрижени и информирани". 

Младежите направиха вълнуващи срещи с жени в Карлово, Каравелово и Климент. Гостуваха и в къщата на най-розовата дама Ренета Стоянова, която твори чудни и неповторими пана с рози на автентичен стан.

Доброволците - Царицата на розите Яна Цветкова и Виктория Трифонова, се пробваха на стана и обещаха да се върнат за по-дълго време, за да усвоят техниката. Ренета Стоянова, която живее сама вече почти 20 години, преподава на малки и големи с желанието да възроди и запази древните занаяти. Голяма експозиция от нейни пана се намира в Историческия музей в Карлово.

Доброволец е и Стефан Златинов, нищо че акцията е насочена към дамите. От срещите с тези жени младежите научават вълнуващи истории и съвети от житейския им опит, докосват се до живота на село, традиционните занаяти, но научават и за трудностите, с които се сблъскват жените, останали сами.

Източник: Младежки информационен център - Карлово.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина