Оставиха карловец зад решетките, арестуван зрелищно заради дрога след преследване

Автор: Ива Модова 13300
Оставиха карловец зад решетките, арестуван зрелищно заради дрога след преследване

Истински екшън се е разиграл преди две седмици в Карлово. Мъж бе арестуван зрелищно в центъра на града след гонка с полицията. Той е опитал да продаде дрога на жена, но при вида на униформените, карловецът погълнал наркотика.

Днес Веселин Георгиев се изправи пред Окръжен съд. От прокуратурата настояха за взимане на най-тежката мярка спрямо него.

„Георгиев е привлечен за три престъпления – държане на високорисков наркотик, съпротива при арест и причиняване на телесни повреди на полицаи. Униформените са имали информация, че Веселин се е готвел да продаде дрога на жена от Карлово. При действията на полицаите, Георгиев се е опитал да глътне наркотиците. Последвало бягство и преследване. Той се е опитал да избяга, съпротивлявал се и дори е причинил телесна повреда на двама полицаи, които са се опитали да извадят наркотика от устата. Георгиев е осъждан и е личност с висока степен на обществена опасност”, заяви в съдебна зала прокурор Атанас Янков.  Той поиска най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Според защитата на Веселин Георгиев, последният е жертва на отмъщение от страна на един от униформените. По думите на адвокат Красимир Елдъров, не униформените са жертва, а карловеца.

Свидетели са разказали, а и самия Веселин, че по него е било стреляно.

„Клиентът ми е бил в колата си заедно с жена си и 3-годишното си дете. С тях е бил и още един мъж. В 19:00 часа са били до пазара в Карлово. Веселин е слязъл и тогава е чул зад гърба си изстрел и викове „ стой на място”. Той се е изплашил и е побягнал. Полицаите са били цивилни, както и колата им. Последвало гонене, след кето Веселин е повален на земята. Бил е ритан и удрян. Със сила му е разчекната устатата, униформените са бъркали в устата му докато повърне. Намерено е нещо, което все още не е посочено какво е – какъв вид дрога и количество. В протокола за призоваване веднъж е написано марихуана, втори път амфетамин. По данни на прокуратурата от устата на Георгиев е изпаднало бяло вещество”, заяви адвокат Елдъров. Той посочи,  че некоректно е отразено веществено доказателство – кухненска везна. Според съпругата на Веселин, везната е нейна и дори не е работела.

„В кориците на досъдебното производство аз лично не видях разпит на мъжа, пътувал в колата на Георгиев и съпругата му. Никъде не е отразена и самата стрелба. Ако има такава, то трябва да има вътрешна проверка. Една дума няма за преследване и стрелба. Твърди се, че двама полицаи са с телесни повреди. Преписват ги на гърба на клиента ми, при положение, че сами са си ги причинили. Те са се одраскали по зъбите на Георгиев, докато брутално са му бъркали в устата. Това е констатирано и от експертизата след ареста. Всеки един е бил освидетелстван, дори и клиента ми. Забележете констатацията на медицинските лица при последния – множество охлузвания по лакти, ръце, крака. Зъбите му са разклатени. Две рани и оток на устната. При двамата полицаи – драскотини по върховете на пръстите”, допълни Красимир Елдъров.

Той определи цялата случка като отмъщение. Един от пострадалите полицаи преди години е бил в съдебен конфликт с Георгиев. Последният е съден за причиняване на телесна повреда именно на същия полицай.

„Полицай Балимезов стреля един път по мен. Той ме тормози всеки път, когато ме види. Проверки, обиски. Преди време ми изби един зъб и от тогава само ме дебне и тормози. Балимезов ме удари, той ми сложи белезниците и ми бъркаше в устата. Жената, която уж съм й продал дрогата е негова приятелка. Цяло Карлово знае”, каза Веселин Георгиев.

Карловецът е дребен животновъд. Той и жена му живеят в село Каравелово, където е стопанството му.

„Как една жена ще се грижи за животните и в същото време ще гледа дете на 3 години. Обричате на фалит едно микро стопанство. Без Веселин животните са обречени”, допълни още адвокат Елдъров.

В последната си дума Веселин също изтъкна, че трябва да се погрижи за фермата си, както и за най-близките си.

В крайна сметка магистратите порязаха мераците му. Окръжен съд потвърди мярката му „задържане под стража”, като решението е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина