Основните кандидат-кметове в подбалканските общини са ясни, голямата въпросителна е в Карлово

Автор: Благовест Андонов 19005
Основните кандидат-кметове в подбалканските общини са ясни, голямата въпросителна е в Карлово

Сериозна битка се очертава за кметските места в подбалканските общини. Три месеца преди изборите почти всички основни кандидати са ясни в трите общини Карлово, Сопот и Хисаря. Известни особености има в най-голямата община по територия в Пловдивска област – Карлово. Единствената въпросителна там е дали Емил Кабаиванов ще бъде и кандидатът на ГЕРБ, или той ще излезе подкрепен от СДС и другите политически сили.

Председателят на ГЕРБ Атанас Мараджиев заяви, че освен кандидатурата на Кабаиванов, Изпълнителната комисия ще се разглежда и тази на зам.-кмета Данка Люртова. Така въпросът е дали двамата ще бъдат кандидати, или настоящият градоначалник ще вземе подкрепата и от най-голямата партия у нас.

Основният опонент на Кабаиванов ще е ген. Димитър Шивиков, който бе издигнат от ВМРО за кмет в родния град на Апостола . На последните избори именно двамата бяха един срещу друг на балотажа, като разликата бе около 10%. Другият кандидат, който може да се намеси в борбата е председателят на Общинския съвет в Карлово Манол Манолев от БСП .

В Сопот също се очертава интересна борба. След като сегашният кмет Деян Дойнов бе изключен от БСП, той заяви , че ще се яви като независим кандидат за втори мандат. Срещу него ще излезе бившият кмет Веселин Личев, който бе издигнат от ВМРО . На последния вот  разликата между двамата бе 100 гласа, като реално село Анево реши изхода от изборите.

Другите два кандидата, които могат да разбъркат сметките са Георги Григоров от ГЕРБ, на който малко не му достигна, за да стигне до балотаж, както и младият кадър на БСП Станислав Стоенчев.

В третата община, която влиза в подбалканските повече политически, отколкото географски – Хисаря,  битката ще е между няколко кандидата . От една страна ще е сегашната кметица от Зелените Пенка Дойкова, а срещу нея ще се изправи бившата кметица от ГЕРБ Пенка Ганева. БСП спечелиха европейските изборите  в Хисаря със сериозна преднина, което им дава надежда, че могат да спечелят общината. Социалистите също залагат на дама в лицето на председателят на Общинския съвет в общината Ива Вълчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина