Още награди връчиха на празника на Карлово, пристигнаха много поздравителни адреси

Автор: Plovdiv Now 5389
Още награди връчиха на празника на Карлово, пристигнаха много поздравителни адреси

Навръх днешния празник на Карлово и 183-тата годишнина от рождението на Апостола в Националния музей „Васил Левски“ бяха обявени и наградите на едноименните фондация и комитет.

Историкът професор Николай Жечев – дългогодишен изследовател на Българското Възраждане, бе удостоен с наградата на фондацията, а с тази на местния комитет „Васил Левски“ – екскурзоводът Пламена Москова. В

По-късно, в 20,20 часа от Музея ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Кулминация на честването на Апостола в неговия роден град ще е тържественият митинг-заря от 21:00ч. на площад „Васил Левски“, където официално слово ще произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Поздравителни адреси до кмета на община Карлово изпратиха президентът на Република България Румен Радев, Даниел Панов – председател на Сдружението на общнитие в България и кмет на община Велико Търново, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, генерал-майор Груди Ангелов – началник на Военна академия „Г.С. Раковски“, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, началникът на Военно формирование 22680 подполковник Димитър Мерудийски, председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, кметът на руския град Брянск – Марина Дбар, Асоциацията на българските градове и региони и Институтът за управление на програми и проекти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина