Условна присъда за кмета на Карлово, присвоил 27 бона

Автор: Валерия Василева 9174
Условна присъда за кмета на Карлово, присвоил 27 бона

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов бе признат за виновен от пловдивските магистрати за длъжностно присвояване на близо 27 000 лева. Кабаиванов е осъден на 3 години условно с 4 години изпитателен срок, като съдът му забрани да заема обществени длъжности в следващите 4 години.

Припомняме, че делото продължи около 2 години и се гледа на закрити врати. Съдебният процес започна първо в карловския съд, но съдиите там си дадоха отвод и делото беше преместено в Пловдив. При това положение съдебното следствие ще трябва да започне отначало и да бъдат изслушани отново всички свидетели и да се назначат нови експертизи.

Кметът на Карлово е обвинен за присвояването на близо 27 000 лева при изпълнението на общински проект за изграждане на канализация и градска пречиствателна станция.

Сумата е близо 27 хил. лв., които са били присвоени в чужда полза. В случая – на трима негови познати, назначени като служители в звено за управление на проекта към общината.  Като те фиктивно са били назначени, без да са ходили на работа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина