Официално откриват кръговото кръстовище в Карлово на пътя София-Бургас

Автор: Plovdiv Now 775
Официално откриват кръговото кръстовище в Карлово на пътя София-Бургас

С водосвет на 18 юли от 12:30 часа ще се случи дългоочакваното откриване на обект кръговото кръстовище в карлово на пътя София - Бургас, както и подходите към двете локални платна.

На официалната царамония на западния вход-изход в Карлово са поканени министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министри, председатели на държавни агенции, представители на институции.

Припомняме, че първата копка беше направена на 20 март тази година. 

Съществувалото до момента триклонно кръстовище е заменено с кръгово - с максимален външен диаметър 48 метра, с по два броя пътни ленти в платното /всяка с ширина 4,25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра. Предвидени са и необходимите триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, обуславящи безопасна експлоатация и ползване на съоръжението както от моторни превозни средства, така и от пешеходци.

Проектът предвиждаше и развитие на всички мрежи на техническата инфраструктура: електропроводи ниско и средно напрежение, водопроводна и канализационна мрежи, газоразпределителна мрежа. За цялото инфраструктурно съоръжение ще има и ново функционално осветление. Инфраструктурният обект ще допринесе за активизиране на икономическите връзки между общините от Централен южен и Централен северен регион по отношение развитието на туризма, оползотворяване на значимото културно-историческо наследство и природните дадености на община Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина